Достапни линкови

Кина понуди кредит за Иран


Официјален Пекинг понуди кредит за Иран во висина од 1,2 милијарди американски долари. Иранската новинска агенција „Фарс“ потврди дека парите од кинескиот заем ќе се користат за инфраструктурни проекти. Предвидено е локалната самоуправа во Техеран да ги инвестира сретствата за изградба на патишта и други објекти.
XS
SM
MD
LG