Достапни линкови

ЕУ го поздрави договорот за неразмножување на нуклеарното оружје


Шефот за надворешпна политика на Европската унија го поздрави Договорот за неразмножување на нуклеарното оружје, потпишан вчера. Кетрин Ештон рече дека документот претставува акционен план за подршка на трите принципи за намалување на опасноста од нуклеарното оружје: разоружување, неразмножување и користење на атомската енергија за производство на гориво. Вчера претставници на 189 земји го потпишаа новиот договор кој речиси еден месец се разгледуваше во Њујорк.
XS
SM
MD
LG