Достапни линкови

Средба на лидерите од ЈИЕ во Сараево


Претседателите на Србија, Босна, Хрватска и Црна Гора денеска се состануваат во Сараево. Лидерите ќе разговараат за подобрување на меѓусоседските односи и заедничка подршка при интегрирањето на нивните земји во Европската унија. Унијата инсистира земјите од Западен Балкан да имаат добри меѓусебни односи, што претставува еден од условите за евроинтеграции.
XS
SM
MD
LG