Достапни линкови

Во Рига почнува Парламентарното Собрание на НАТО


Во Рига, Латвија од денеска до 1 јуни се одржува пролетното заседание на Парламентарното собрание на НАТО на кое учуствуваат околу 340 парламентарци од 28 земји.
Делегацијата на македонското Собрание, е составена од пратениците Талат Џафери и Владо Бучковски.
Ќе се дебатира за меѓународни безбедносни прашања, а на Комитетот за цивилна димензија на одбраната ќе се разгледува извештајот за Западниот Балкан, неговите постигнувања и перспективи.
XS
SM
MD
LG