Достапни линкови

Милијарда долари од Светска Банка за реформите во Казахстан


Светска Банка одобри милијарда долари буџетска подршка за Казахстан како помош на владата да ја спроведе економската програма. Според регионалниот директор на Светска Банка за Централна Азија, Мото Кониши, одобрувањето на помошта ја одразува довербата на банката во економската политика и реформите што ги спроведува владата на Казахстан.
XS
SM
MD
LG