Достапни линкови

Нови санкции против Иран?


Американските законодавци соопштија дека Конгресот, до крајот на јуни нема да изгласа нови санкции против Иран, со цел да му се остави повеќе време на Советот за Безбедност на Обединетите Нации. До одлагање на новите американски санкции против Иран доаѓа поради оценката на законодавците дека мултилатералните санкции би биле многу поефикасни во убедувањето на Иран да се откаже од нуклеарната програма.
XS
SM
MD
LG