Достапни линкови

Главниот хашки обвинител во Хрватска


Главниот обвинител на Хашкиот трибунал Серж Брамерц ја продолжува посетата на Хрватска, каде што ќе се сретне со официјални претставници на оваа земја. Посетата е дел од неговите подготовки за поднесување на редовниот полугодишен извештај до Советот за безбедност на ОН. Писмениот извештај Брамерц ќе го упати до Советот кон крајот на овој месец, а усно ќе го образложи во Њујорк на 18 јуни. Хашкиот обвинител утре и задутре на Бриони ќе учествува на регионалната конференција на обвинителите од земјите од поранешна Југославија.
XS
SM
MD
LG