Достапни линкови

Исландскиот вулкан Ејафлајајокула се смирува


Активноста на исландскиот вулкан Ејефјалајокула е значително намалена, но сеуште е прерано да се каже дека е се завршено со ерупциите поради кои што беше прекинат авиосообраќајот, соопштија од метеоролошкиот завод на Исланд. Во соопштението се вели дека еруптивната активност на вулканот е минимална и дека „од него излегуваат испарувања, но не и пепел“.
XS
SM
MD
LG