Достапни линкови

Соработка против организираниот криминал во ЈИЕ


Министрите за внатрешни работи на земјите потписнички на Конвенцијата за полициска соработка во Југоисточна Европа денеска во Софија потпишаа Меморандум за идните заеднички активности во борбата против организираниот криминал. Меморандумот го потпишаа министрите за внатрешни работи на осум земји, меѓу нив и Македонија. Од 1 јули Македонија го презема претседавањето со Комитетот на Конвенцијата за полициска соработка во Југоисточна Европа.
XS
SM
MD
LG