Достапни линкови

Македонија доби заем за реконструкција на затворите


Административниот совет на Банката за развој при Советот на Европа и одобри заем на Република Македонија во износ од 46 милиони евра за реконструкција на казнено-поправните установи. Рокот за отплата на кредитот е до 20 години, со грејс период до пет години. Каматната стапка е околу 1,2 проценти.
XS
SM
MD
LG