Достапни линкови

Европскиот парламент загрижен за малцинствата во Пакистан


Европскиот парламент денеска испрати апел до пакистанските власти за почитување на правата на малцинствата во земјата. Од европската организација се „длабоко загрижени“ за законите во Пакистан, кои според Парламентот, одобруваат убиства. Законите за смртна казна во земјата „често се користат за извршување цензура, криминализација, прогонување и во одредени случаи убиство на припадници на политички, расни или религиозни малцински групи“ се наведува во соопштението од Европскиот парламент.
XS
SM
MD
LG