Достапни линкови

Нафтената дамка од Макесиканскиот залив ќе стигне до Флорида?


Научниците предупредуваат дека стриуте може да ја донесат нафтата што се излева во Мексиканскиот Залив до брегот на Флорида, па дури и подалеку до источниот брег на САД.
Американските власти велат дека нафтата може да се разреди и да исчезне пред да стигне до Флорида.
XS
SM
MD
LG