Достапни линкови

Највен ребаланс на Буџетот


Ребаланс на буџетот на почетокот на јуни, најави денеска вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески. Тој додаде дека во Министерството за финансии веќе се почнати анализаи за ребаланс, а предлог-ребалансот ќе биде поднесен до Влада на почетокот на следниот месец. Врз основа на анализите направени во Министерството за финансии ќе се утврди за колку и каде ќе се крати во буџетот. Расходите на првично проектираниот буџет изнесуваат 153,79 милијарди денари, додека приходите се проектирани на 143,33 милијарди денари.
XS
SM
MD
LG