Достапни линкови

„Фејсбук“ забранет во Пакистан


Пакистански суд нареди Владата да го блокира корисничкиот пристап кон популарниот интернет сајт за комуникација „Фејсбук“. Привремената забрана е поради интернет страница на порталот која ги охрабрува корисниците да разменуваат илустрации од пророкот Мухамед. Серија вакви и слични на нив илустрации, кои беа објавени во дански весник во 2005 година предизвикаа насилни протести а авторот на цртежите добиваше смртни закани.
XS
SM
MD
LG