Достапни линкови

Македонско италијански бизнис форум


Заменик министерот за економија на Италија Адолфо Урсо денеска ќе престојува во официјална посета на Македонија на покана од министерот за економија Фатмир Бесими. Како што е соопштено, тие ќе потпишат заедничка декларација за зајакнување на соработката, а ќе учествуваат и на бизнис форумот што во Скопје го организира Италијанскиот институт за надворешна трговија при Амбасадата на Италија. На оваа деловна средба на која ќе учествуваат 35 италијански и 60 македонски компании ќе биде презентиран и проектот за зајакнување на соработката меѓу западно балканските и италијанските мали и средни претпријатија.
XS
SM
MD
LG