Достапни линкови

Стопиран штрајкот во „Бритиш Ервејс„


Планираниот петдневен штрајк од страна на вработените во авиокомпанијата „Бритиш Ервејс" е стопиран од страна на Врховниот суд во Лондон. Врховниот суд во последен момент и испратил налог на авиокомпанијата , во кој сеприфаќа жалбата на авиокомпанијата за тоа дека има технички пропусти во начинот на кој бил најавен штрајкот. Но и покрај одлуката на судот, авиокомпаанијата и понатаму одржува средби со унијата на штрајкувачи кои повикаа на штрајк од четири сета по 5 дена почнувајќи од јуни. Инаку претставници на компанијата „Бритиш Ервејс“ се појавија на суд бидејки фирмата ги спречила вработените да организираат штрајк
XS
SM
MD
LG