Достапни линкови

Вулканската прашина пак создава проблеми во авиособраќајот


Вулканската прашина од Исланд повторно предизвикува проблеми во авионскиот собраќај во Европа. Британските власти соопштија дека се затворени аеродромите Хитроу и Гатвик. Додека пак аеродромите во Аместердам и Ротердам нема да работат најмалку осум часа. Истата вулканска прашина во минатиот месец предивика голем број на европски аеродроми да откажат илјадници летови, што создаде хаос во транспортот низ континетот.
XS
SM
MD
LG