Достапни линкови

Мултикултурна манифестација на плоштадот Македонија


Координативниот совет за изградба на Бурмали џамијата денеска организираше мултикултурна манифестација на местото на плоштадот „Македонија“ во Скопје, каде во минатото се наоѓала џамијата. На манифестацијата беа прочитани делови од Куранот, уметнички рецитали од книги каде е спомната џамијатата, беа изведени песни на македонски, албански, турски, босански и ромски јазик.
XS
SM
MD
LG