Достапни линкови

Раст на продажбата на авомобили во Русија


Продажбата на автомобили и лесни камиони во Русија , минатиот месец се зголемила за 20 проценти, што е прво зголемување по 19 месеци. Здружението на европските бизниси, соопштува дека биле продадени вкупно 163.299 возила, што е за една петтина повеќе од истиот период минатата година. Од март, руската влада им дава по 1200 евра како поттик на луѓето кои својот стар автомобил ќе го заменат со нов автомобил од руско потекло. Ваквата програма ќе трае до ноември.
XS
SM
MD
LG