Достапни линкови

Раст на стопанството во еврозоната


Стопанството на 16 земји од еврозната, според статистичките податоци, забележало благ пораст во првиот квратал од годинава и покрај падот на производтсвото и презадолжената Грција. Станува збор за пораст од 0,2 насто во однос на претходното тримесечие.
XS
SM
MD
LG