Достапни линкови

Претседателот на Казахстан, Лидер на Нацијата


Долниот дом на парламентот на Казахстан го усвои законот со кој на претседателот Нурсултан Назарбаев му се гарантира статусот лидер на нацијата. Тој владее со земјата уште по распаѓањето на Советскиот сојуз во 1991 година. Неговиот сегашен мандат истекува во 2012, но пред неколку години парламентот донесе закон дека тој може да остане на таа функција колку што сака.
XS
SM
MD
LG