Достапни линкови

Затворени аеродроми поради вулканска пепел


Поради ширењето на облак вулканска пепел од Исланд денеска се затворени аеродроми во Шпанија и Мороко а блокиран е и воздушниот простор над Турција. Три аеродроми во Шпанија и два на Канарските острови се затворени. До сега вулканската пепел влијае само на летовите од Европскиот континент. Метролозите предвидуваат дека дури и ако исландскиот вулкан престане да еруптира, авиосообраќајот ќе биде попречуван од пепелта која ја разнесуваат ветровите.
XS
SM
MD
LG