Достапни линкови

САД го обновува договорот за нуклеарна соработка со Русија


Преетседателот на САД Барак Обама го обнови договорот за цивилна нуклеарна соработка со Русија. Договорот, кој Обама го испрати на одобрување во Конгресот, беше ставен во мирување по американското реагирање околу руската војна со Грузија во 2008 година. Обама исто така ја нагласи руската соработка околу новите меѓународни санкции против Иран поради неговата нуклеарна програма.
XS
SM
MD
LG