Достапни линкови

Резултатите од изборите во Ирак испратени на ратификација


Ирачката изборна комисија денеска соопшти дека резултатите од парламентарни избори одржани во 17 провинции во земјата се испратени на ратификација во Врховниот суд. Багдад е исклучок, бидејки во тек е пребројување на ливчињата од гласачките места во градот. Приговорите и оспорувањата на изборните резултати видно го забавија процесот на формирање на нова ирачка влада по изборите кои се одржаа на седми март.
XS
SM
MD
LG