Достапни линкови

Германскиот парламент ја одобри помошта за Грција


Германскиот парламент денеска го одбри учеството на Германија во пакетот финансиска помош за Грција. Со 22 милијарди евроа, Германија е најголемиот учесник во пакетот од 110 милјарди евра на Европската Унија и ММФ, наменет за излез на Грција од должничката криза.
XS
SM
MD
LG