Достапни линкови

Босна - безвизен режим до Октомври 2010?


Европската унија треба до октомври да го укине на визниот режим за босанските граѓани кои патуваат за Европа, изјави босанскиот министер за безбедност Садик Ахметовиќ, кој во Брисел разговараше со претставници на Европската комисија. Според Ахметовиќ, извештајот на Европската комисија, на крајот од мај, со „позитивен развој“ ќе го оцени напредокот на неговата земја во исполнување на стандардите.
До октомври БиХ треба да ги исполни последните услови, побарани од Брисел, а посебно тоа се однесува на успех во борбата со корупцијата.
XS
SM
MD
LG