Достапни линкови

Во Охрид светска конференција за меѓурелигиски дијалог


Во Охрид денеска почнува тридневната светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог под мотото „ Религија и култура- нераскинлива врска меѓу народите“. На конференцијата ќе присуствуваат претставници на верски заедници, политичари, научни и културни работници од над 30 земји. На Конференцијата во Охрид предвидено е да учествуваат и македонскиот претседател Ѓорге Иванов и премиерот Никола Груевски.
XS
SM
MD
LG