Достапни линкови

Ќе се намалат платите и пензиите во Романија?


Романскиот претседател Трајан Басеску изјави дека во преговорите со Меѓународниот монетарен фонд е предложено да се намалат платите на државните службеници за 25 проценти и на пензиите и социјалната помош за 15 проценти. Басеску додаде дека нема да бидат зголемени даноците, но оти мора да се намалат буџетските трошоци, затоа што 60 проценти од државните пари се трошат на плати и социјални трошоци.
XS
SM
MD
LG