Достапни линкови

Во Охрид конференција зе меѓурелигискиот и меѓуцивилизацискиот дијалог


Вечер во Охрид почнува втората меѓународна конференција за меѓурелигискиот и меѓуцивилизацискиот дијалог на која се најавени над сто учесници од повеќе конфесии. Тема на собирот што ќе го отворат премиерот Никола Груевски и архиепископот на Македонската православна црква Стефан е ,,Религијата и културата, нераскинливи врски меѓу народите,,.

XS
SM
MD
LG