Достапни линкови

Станици за полнење електрични возила во Австрија


Компанијата „Телеком Австрија“ планира да ги претвори своите телефонски говорници во станици за полнење на електрични автомобили. Од компанијата велат дека идеата е предложена поради тоа што телефонските говорници веќе подолго време не се употребуваат, поради популарноста на мобилната телефонија. Во Австрија моментално има само 223 електрични автомобили и 3,500 хибридни возила од вкупно 4 милиони коли. Од друга страна, австриската асоцијација за моторни возила предвидува дека бројот на автомобили на електричен погон значајно ќе порасне до 2020 година.
XS
SM
MD
LG