Достапни линкови

Затворен воздушниот простор над Британија и Ирска


Воздушниот простор над Британија и Ирска е привремено затворен поради нов ризик од вулканска прав која се проширила од југот на Исланд. Ирските власти соопштија дека ризикот полека се намалува, најавувајки дека нивниот воздушен простор наскоро ќе се отвори. Инаку, минатиот месец летовите низ цела Европа беа приземјени поради ерупцијата на вулкан во Исланд, од каде над поголемиот дел од европскиот континент се рашири потенцијално опасна вулканска прашина.
XS
SM
MD
LG