Достапни линкови

Меѓународна подршка за помошта за Грција


Министрите за финансии на САД, Велика Британија, Франција, Канада и Јужна Кореја упатија заедничка декларација за поддршка на меѓународната програма за помош на Грција, преку која на земјата ќе и биде помогнато да ги надмине последиците од тешката финансиско-економска криза.
Министрите на петте земји изразија уверување дека оваа програма „ја заслужува поддршката на меѓународната заедница“ и од своја страна ветија да го поддржат одделувањето вонредна финансиска помош за Грција од Меѓународниот монетарен фонд без одложување.
XS
SM
MD
LG