Достапни линкови

Даунер: преговорите на Кипар продолжуваат и по изборот на Ероглу


Специјалниот пратеник на генералниот секретар на Обединетите нации за Кипар, Александар Даунер изјави дека преговорите за решавање на кипарското прашање нема да почнат отпочеток по изборот на Дервиш Ероглу за претседател на Северен Кипар, туку ќе продолжат врз основа на постигнатиот напредок од страна на неговиот претходник Мехмет Али Талат. Радикалната политика на Ероглу предизвика стравувања за судбината на преговорите за обединување на Кипар. Даунер изрази надеж дека тие можат да бидат обновени во јуни.
XS
SM
MD
LG