Достапни линкови

Светски ден на слободата на печатот


Здружението на новинарите на Македонија и годинава ќе го одбележи денешниот Светскиот ден на слободата на медиумите, преку акцијата „Пет минути громогласна тишина,, која се организира во повеќе земји. Годинава акцентот е ставен врз слободата на информирање, посебно врз глобалното право и правото да се биде информиран. Здружението ги повикува сите новинари и медиумски работници во Македонија со петминутна „громогласна тишина,, од 11 часот и 55 минути до 12 часот.
XS
SM
MD
LG