Достапни линкови

Делегација на турскиот Уставен суд во посета на Македонија


Од денеска до 5 мај во официјална посета на македонскиот Уставен суд ќе престојува делегација на Уставниот суд на Турција, предводена од претседателот на судот Хашим Килич. На оваа прва билатерална средба ќе бидат разменети искуства од уставно судската практика во рамките на актуелните предизвици во работата на двата уставни судови кои се развиваат според моделот на европското уставно судство.
XS
SM
MD
LG