Достапни линкови

Светски ден на слободата на медиумите


Денеска се одбележува светскиот ден на слободата на медиумите. Целта на овој ден е да се потсети на фундаменталните принципи на слободата на печатот и одбраната на медиумите од нападите врз нивната независност како и да им се оддаде почит на новинарите кои ги загубиле своите животи вршејќи ја својата професионална должност. Светскиот ден на слободата на медиумите е прогласен од Генералното собрание на Обединетите нации во декември 1993 година.
XS
SM
MD
LG