Достапни линкови

Експо 2010, отворена за јавноста


Експо 2010 во Шангај, денеска е отворена и за јавноста. Десетици илјади луѓе чекаа во редици уште пред отворањето. Организаторите проценуваат дека оваа светска изложба ќе ја посетуваат околу 400 илјади луѓе дневно или до 31-ви октомври, кога е затворањето на експо 2010, вкупно ќе го посетат околу 70 милиони луѓе.


XS
SM
MD
LG