Достапни линкови

Нови американски програми за размена со мулиманите


Американскиот претседател Барак Обама изјави дека новите програми за размена со муслиманските земји ќе овозможат бизнисмени од таму почесто да доаѓаат во Соединетите држави. Тоа особено ќе важи во размената на знаења во сферата на високата технологија.
Обама оцени дека на таков начин ќе се подобрат односите меѓу Соединетите држави и муслиманскиот свет.
XS
SM
MD
LG