Достапни линкови

Одржан еко-хепенинг во градскиот парк


Под мотото „Собирај ПЕТ за подобар свет“ граѓани од цела Македонија, денеска учествуваа во акцијата за чистење на Градскиот парк во Скопје и упатија порака за кревање на свеста за климатските промени и заштита на животната средина. На присутните им се обратија министерот за животна средина и просторно планирање Неџати Јакупи, шефот на Канцеларијата на проектот на УСАИД за основно образование Кит Прентон и скопскиот градоначалник Коце Трајановски. Еко хепенингот го организираа Проектот на УСАИД за рециклирање пластика, Министерството за животна средина и просторно планирање и градот Скопје по повод одбележувањето на Денот на планетата Земја.
XS
SM
MD
LG