Достапни линкови

Во Вашингтон состанок за глобалната економија


Министрите за финансии и првите луѓе на централните банки од 20 водечки светски економии се состануваат денеска во Вашингтон на разговори за глобаланата економија. Меѓународниот Монетарен Фонд предупреди дека глобалната економија треба да биде избалансирана меѓу богатите и земјите во развој. На состанокот ќе стане збор и за предлогот на ММФ за нови даноци за банките со цел да се избегне повторување на глобалната кредитна криза.
XS
SM
MD
LG