Достапни линкови

Во Вашингтон почнуваат пролетните сесии на ММФ и Светска Банка


Од денеска до недела во Вашингтон ќе бидат одржани редовните пролетни средби на Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд на кои присуствуваат Министри за финансии и Гувернери на Централните банки на земјите членки на овие две меѓународни финансиски институции. На дневен ред се актуелните случувања во светски економски рамки.
Македонија ќе ја преставува Министерот за финансии Зоран Ставрески, кој со преставници на Банката и Фондот ќе разговара за соработката на Македонија со двете институции.
XS
SM
MD
LG