Достапни линкови

Денеска штрајк на државниот сектор во Грција


Вработените во државниот сектор во Грција денеска започнуваат 24-часовен штрајк против антикризните мерки на Владата, кои предвидуваат намалување на нивните плати и нови даноци. Во штрајкот, кој е организиран од Федерацијата на државните службеници ќе учествуваат службеници од министерствата и други институции, даночната администрација, цариниците, осигурителните компании, наставници и професори, како и лекарите.
XS
SM
MD
LG