Достапни линкови

Фирмите во борба со корупцијата во Русија


Околу 50 странски компании потпишале иницијативата против плаќање на мито на Русија. Од руско-германската комора за трговија, изјавиле дека тоа не е само симболичен чин, туку компаниите ќе изнајдат и конкретни механизми за борба против корупцијата. Потписници на иницијативата се петежно германски фирми , вклучувајќи индустриски гиганти како „ Сименс„ и производителот на автомобили "Мерцедес". Иницијативата е претставена како поддршка за антикорупциска политика која ја објави рускиот претседател Дмитриј Медведев.
XS
SM
MD
LG