Достапни линкови

Реконструирана ТВ Кулата во близина на Белград


Телевизиската кула на планината Авала во близина на Белград денеска повторно беше пуштена во употреба, единаесет години по бомбардирањата на НАТО во Србија. Реконструкцијата на објектот почна пред три години а вредноста на проектот се проценува на 13 милиони американски долари. Новата градба е идентична по излгед со кулата која била изградена во 1965 година. Објектот беше срушен во бомбардирањата во 1999 година.
XS
SM
MD
LG