Достапни линкови

Протест на негувателки пред Владата


Негувателки од детски градинки од Скопје, Куманово, Струмица и Охрид денска протестираат пред македонската влада со барање за решавање на нивниот работен статус, односно трајно вработување. Тие велат дека вкупно 329 негувателки со години работат под договор на дело. Од надлежните бараат трајно вработување. Претставници од негувателките моментално се на средба со владини службеници.
XS
SM
MD
LG