Достапни линкови

Нов облак од пепел од Исланд се движи кон Европа


Нов облак од пепел од вулканот на Исланд се движи кон Велика Британија. Сепак се очекува денеска да бидат отворени дел од аеродромите во Шкотска, Велс и Англија, но аеродромите во Лондон остануваат затворени. Во другите делови на Европа се очекува обновување на повеќе летови, но сеуште не е на повидок целосно нормализирање на воздушниот сообраќај.
XS
SM
MD
LG