Достапни линкови

Авиокомпаните со дневни загуби од 200 милиони долари


Меѓународната асоцијација за воздушен транспорт со седиште во Женева денеска соопшти дека авиокомпаниите дневно губат околу 200 милиони долари, поради проблемите предизвикани од облакот од вулкански пепел во Европа. Асоцијацијата прецизира дека авиокомпаниите ќе се соочат со дополнителни трошоци со заглавените патници на аеродромите.

XS
SM
MD
LG