Достапни линкови

Србија бара од Советот на Европа неутралност за статусот на Косово


Премиерот на Србија Мирко Цветковиќ во разговорот со генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд, изјавил дека очекува организацијата да го задржи неутралитетот за прашањето за статусот на Косово во согласност со Резолуцијата 1244 на Советот за Безбедност на ОН. Цветковиќ истакна дека резултат од соработката со ова тело се многубројните реформски процеси во областа на правното и институционално уредување на државата.
XS
SM
MD
LG