Достапни линкови

ССМ одлучи да го смени Муратовски


Мнозинството членови на Советот на Сојузот на синдикати на Македонија на денешната седница донесоа одлука за смена на досегашниот претседател на Синдикатот Ванчо Муратовски, а за в.д. претседател го назначија Живко Митревски, претседател на гранковиот Синдикат за шумарство. Митревски по седницата изјави дека одлуката е донесена едногласно од страна на 40 присутни членови од вкупно 64 членови на Советот на ССМ. Инаку, Муратовски речиси осум години ја извршуваше функцијата претседател на Сокузот на синдикати.
XS
SM
MD
LG