Достапни линкови

Руски кредит за поддршка на српскиот буџет


Денеска во Москва ќе биде потпишан договор за кредит од 200 милиони американски долари што Русија ќе ги даде за поддршка на буџетот на Србија и за финансирање на дефицитот. Грејс периодот е до март 2012 година, а рокот за враќање на кредитот е крајот на 2021 година, соопштува српското министерство за финансии.
XS
SM
MD
LG